Nieuws

Database Erkende Stagebedrijven vrij toegankelijk

mei 08, 2023

Vanaf mei 2023 is de database met alle Erkende Stagebedrijven/Erkende Duale Leerbedrijven vrij toegankelijk. Wie op zoek is naar een stageplaats in de printmedia industrie kan zo snel aan de slag, inclusief een handig set filters. 

GRAFOC-Erkend Stagebedrijf in de kijker: ZwartOpWit

oktober 09, 2015

ZwartOpWit in Herenthout is al bijna 2 jaar een Erkend Stagebedrijf, het sectorale Q-label dat uitgereikt wordt door GRAFOC.be. Dat dit meer dan terecht is, blijkt uit het interview dat we hadden met Sofie Spooren.

Wat betekent dit kwaliteitslabel voor ZwartOpWit?

Sofie: “De erkenning is mooi, het is de bevestiging van onze inspanningen naar stagiairs toe. Het label straalt ook erkenning uit voor onze onderneming en medewerkers. Samen proberen we voldoende tijd te besteden aan de begeleiding van stagiairs in prepress, drukkerij en drukafwerking. Dit is uitermate belangrijk omdat het voor beide partijen een wisselwerking en win-win moet zijn. Dat het voor ons werkt blijkt uit het feit dat reeds 6 werkzoekende stagiairs van de VDAB-opleiding in Turnhout bij ons aan de slag zijn! Een stage is dus absoluut een meerwaarde.”

Hoe zien jullie stages?

Sofie: “De stagiair krijgt bij ons een goed idee van de sector en jobinhoud, als onderneming krijg je zicht op hun competenties, passen ze binnen de bedrijfswaarden, kunnen ze in aanmerking komen voor een vacature, …  Nieuwe stagiairs worden bij een peter/meter geplaatst. Die is niet enkel de vertrouwenspersoon, hij/zij neemt ook tijd voor de interne opvolging en opleiding.”

Is de stagebegeleiding vanuit GRAFOC een meerwaarde?

Sofie: “Absoluut, zonder enige twijfel. Die externe begeleiding en opvolging is prettig en nuttig voor ons. De stagebegeleider vormt de link tussen ons bedrijf, cursist en het VDAB-opleidingscentrum.

Stagiairs vergen misschien flink wat tijd, energie en middelen voor ons, maar het loont sowieso op lange termijn. Onze onderneming groeide de voorbije jaren en we proberen ook waken voor een gezonde kennis- en leeftijdsbalans.”

Meer weten: www.printmediastages.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GRAFOC-Erkend Stagebedrijf in de kijker: Pauwels Print & Mail.

juni 18, 2015

Turnhout: Pauwels Print & Mail is een van de bijna 100 bedrijven die het GRAFOC Q-label “Erkend Stagebedrijf” behaalde. Stage- en IBO-begeleider Henk Van der Beke sprak met zaakvoerder André Pauwels.

Wat betekent een stage voor Pauwels Print & Mail?

“Aftoetsen van de vaktechnische en persoonsgebonden competenties van de stagiair(e) en het belang van opleiden aantonen. We streven ook naar een win-win situatie voor beide partijen en het is meegenomen om met dit kwaliteitslabel ons bedrijf positief in de kijker te zetten! Het is een meerwaarde zeker nu de proeftijd zo goed als verdwenen is.”

Wat verwacht je van een stagiair(e)?

“Basiscompetenties, bereid zijn om de “skills” aan te leren, positieve ingesteldheid, meerwaarde voor stagiair(e), dat de stage positief verloopt, m.a.w. dat er na de stage voor beide partijen kan gezegd worden.. jammer dat de stage voorbij is.”

Heeft een stage een meerwaarde met betrekking tot een vacature?

“Absoluut! Het is investeren in de toekomst. De ideale mogelijkheid om competenties en vooropgestelde eisen af te toetsen en de mensen beter te leren kennen. Wil de stagiair(e) een functie aannemen in ons bedrijf? We hebben vorig jaar trouwens iemand in dienst genomen via een voorafgaande stage.”

Meer info:

www.printmediastages.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.pauwelsdirrectmail.be

 

Q-Label van grafoc.be

september 11, 2013

Met dit ESF-project wil GRAFOC stagebedrijven stimuleren om het label van Erkend Stagebedrijf te behalen. I.s.m. bedrijven en instructeurs werden criteria opgesteld waar een Erkend Stagebedrijf moet aan voldoen. Stagebedrijven die voldoen aan deze criteria ontvangen het door GRAFOC uitgereikte en erkende kwaliteitslabel.

Nieuws

Alle nieuws lezen...

Contact


  • www.printmediastages.be is samen met www.printmediajobs.be een onderdeel van het sectorale loopbaanfonds GRAFOC

     

    GRAFOC |voor mensen in printmedia

    Marsveldplein 2, 1050 Brussel

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.