Opzet

GRAFOC en PaperPackSkills ondersteunen printmedia bedrijven om hun sectorlabel als Erkend Stagebedrijf te behalen. Samen met bedrijven, onderwijs en VDAB werden criteria opgesteld waar Erkende Stagebedrijven/Erkende Duale Leerbedrijven dienen aan te voldoen. Zij ontvangen het door GRAFOC en PaperPackSkills uitgereikte en erkende sectorale kwaliteitslabel. Dit ESF-project werd in 2014 gerealiseerd. 
Een kwalitatieve stageplek biedt leerlingen (duaal), leerkrachten, studenten en werkzoekenden een goede opleiding op de werkplek en verhoogt de kans op tewerkstelling in de printmedia sector.

GRAFOC

GRAFOC is het sectorale loopbaanfonds van en voor mensen in printmedia. Wendbaar blijven is cruciaal. Als mens en professional, als werkgever, medewerker, werkzoekende, leerkrachten of leerling/student. De uitdagingen binnen onze sector blijven groot: snelle technologische en economische evoluties, vergrijzing, de impact van Covid, werkbaarheid verhogen, … GRAFOC kent de sector door en door, heeft een ruim netwerk. We geven steeds maatadvies op een onafhankelijke, neutrale basis met focus en voordelen voor bedrijven onder Paritair Comité 130 (PC130).

Als non-profit organisatie gaat GRAFOC voor

 • Het op peil houden van de kennis en knowhow binnen onze hightech printmediasector
 • Het scheppen van een optimaal kader te waarbinnen trainingen kunnen doorgaan
 • Een personeelsbeleid waarbij medewerkers kunnen blijven groeien.

Meer info op www.grafoc.be, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., LinkedIn en Facebook.

Op zoek naar een job in het printmedia? Check het jobaanbod op www.printmediajobs.be en volg ons op LinkedIn & Facebook!

PAPERPACKSKILLS

PaperPackSkills is het sectorfonds van de papier- en kartonbewerkende industrie en biedt dienstverlening naar bedrijven uit de sector met arbeiders uit paritair comité 136 op vlak van stages, competentiebeleid, afstemming onderwijs en arbeidsmarkt, werkbaar werk en diversiteit. Sinds 2019 ondersteunen zij dit project mee.

Nieuws

Alle nieuws lezen...

Contact


 • www.printmediastages.be is samen met www.printmediajobs.be een onderdeel van het sectorale loopbaanfonds GRAFOC

   

  GRAFOC |voor mensen in printmedia

  Marsveldplein 2, 1050 Brussel

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.